Breaking News
Home / Torte i kolaci / Kremasti kolač sa kafom

Kremasti kolač sa kafom

Ako ste ljubitelj kafe i kremastih poslastica, ovaj kolač sa kafom biće pravi pogodak za vas! Spoj bogatog, mekanog biskvita sa suptilnim ukusom kafe i kremom koja se topi u ustima daje ovom kolaču jedinstven ukus. Idealan je za popodnevno uživanje uz šoljicu kafe ili kao desert kojim ćete oduševiti goste na bilo kojoj proslavi. Osim toga, vrlo je jednostavan za pripremu, a rezultati su izuzetni – bogat kremast kolač sa savršenom dozom kofeinske arome.

*Sastojci:*

*Za biskvit:*

– 4 jaja

– 200 g šećera

– 1 kašika kakao praha

– 200 g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 150 ml ulja

– 150 ml mleka

– 100 ml skuvane crne kafe (ohlađene)

*Za kremu:*

– 500 ml mleka

– 2 kesice pudinga od vanile

– 100 g šećera

– 250 g maslaca (sobne temperature)

– 100 ml slatke pavlake

– 2 kašike instant kafe (razmućene u malo tople vode)

*Za dekoraciju:*

– Prah šećer

*Priprema:*

1. *Priprema biskvita:*

Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta i svetla. Dodajte kakao prah, prosejano brašno, i prašak za pecivo, pa lagano umešajte ulje, mleko i ohlađenu skuvanu kafu. Smesu podelite na dva jednaka dela i pecite u dva odvojena okrugla kalupa prečnika 24 cm, ili u jednom kalupu pa kasnije prerežite biskvit na pola. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta, dok čačkalica ne izađe suva iz sredine. Biskvite ostavite da se potpuno ohlade.

2. *Priprema kreme:*

Skuvajte puding od vanile prema uputstvu na kesici, koristeći mleko i šećer. Kada se puding potpuno ohladi, umutite ga sa omekšalim maslacem. Dodajte instant kafu, prethodno razmućenu u malo tople vode, i lagano umešajte slatku pavlaku kako biste dobili laganu, penastu kremu.

3. *Slaganje kolača:*

Na prvi sloj biskvita nanesite polovinu kreme i ravnomerno je rasporedite. Stavite drugi sloj biskvita, pa premažite preostalom kremom. Kolač ostavite u frižideru nekoliko sati, ili najbolje preko noći, da se stegne i da se ukusi prožmu.

4. *Dekoracija:*

Neposredno pre serviranja, pospite kolač prah šećerom i servirajte ga sa šoljicom tople kafe. Ovaj kremasti kolač sa kafom je savršen spoj kremaste strukture i bogatog ukusa kafe. Svakim zalogajem osvojiće vaša nepca, a najbolje od svega je što ga možete pripremiti brzo i jednostavno, bez potrebe za složenim tehnikama ili skupim sastojcima.

About admin

Check Also

Čokoladna torta sa karamel prelivom

Čokoladna torta sa karamel prelivom : Ova raskošna torta savršen je spoj bogatih čokoladnih kora, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *