Breaking News
Home / Torte i kolaci / BIJELE KREM ŠTANGE

BIJELE KREM ŠTANGE

BELE KREM ŠTANGE

SASTOJCI;

1 pakovanje korica za medenu pitu

1 l mlijeka

25 dag šećera

2 vrećice praška za puding od vanilije

2 dag gustina

25 dag maslaca

sok iz polovine limuna

GLAZURA

15 dag bijele čokolade

3 žlice ulja

PRIPREMA

U posudu uliti 700 ml mlijeka i šećer pa staviti na štednjak da mlijeko provri. U ostatku mlijeka razmutiti puding i gustin tako da nema grudica pa sipati u vrelo mleko i kuhati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi uz povremeno mješanje.

Maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Zatim ga izmiksati i postepeno, žlicu po žlicu dodavati u ohlađenu kremu. Dodati limunov sok i dobro izmiksati da krema bude glatka. Kore za medenu pitu pažljivo otpakovati i razdvojiti. Na tacnu staviti pek papir i prvu koru pa je premazati kremom. Rasporediti tako da kreme ima podjednako za četiri kore a peta se ne premazuje(neka pakovanja imaju samo 4 kore pa onda kremu podijelite samo na 3 dijela.

Kolač pokriti pek papirom, blago pritisnuti sa nečim teškim(ja stavim debele enciklopedije ili kuharice).Nakon 1 sat maknite s vrha pa pitu prelijte pripremljenom glazurom.

Na pari otopiti čokoladu sa uljem i odmah preliti preko kolača. Kada se glazura stegne,pitu stavite u frižider.Prije posluživanja izrežite pitu na štange.

About admin

Check Also

Čokoladna torta sa karamel prelivom

Čokoladna torta sa karamel prelivom : Ova raskošna torta savršen je spoj bogatih čokoladnih kora, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *