Breaking News
Home / Torte i kolaci / RAFAELO-KOKOS TORTA

RAFAELO-KOKOS TORTA

Rafaelo kokos torta je savršena poslastica za sve ljubitelje kokosa i bele čokolade. Inspirisana popularnim Rafaelo kuglicama, ova torta donosi spoj kremastih, slatkih i osvežavajućih ukusa koji će oduševiti sva vaša čula. Njena lagana tekstura i bogatstvo kokosa čine je idealnom za proslave, posebne događaje ili jednostavno kada želite da se počastite nečim posebnim. Bilo da ste iskusni poslastičar ili tek počinjete sa pečenjem, ovaj recept je dovoljno jednostavan za praćenje, a rezultat će biti savršeno izbalansirana i ukusna torta koja će zasigurno postati omiljena u vašem domu. U nastavku ćete pronaći detaljan recept za pripremu Rafaelo kokos torte.
Sastojci:
Kora:
10 belanaca
150 g šećera u prahu
250 g kokovog brašna
Fil:
10 žumanaca
150 g šećera u prahu
300 g margarina
250 g čokolade za kuvanje
Još:
2 kesica šlaga
po želji rendana čokolada, mrvice
Priprema
Belanca i šećer umutiti mikserom. Dodati kokos brašno i sve dobro sjediniti. Izručiti u podmazan i brašnom posut pleh (ja sam koristila 22×33) i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. Ohladiti.I presjeci koru na 2 jednaka dijela,kora bude lijepa i socna
Žumanca i šećer umutiti mikserom na pari, dodati istopljnu čokoladu pa sjediniti. Na kraju  u smjesu dodati i umutiti  jedan margarin. Kore sam presjekla na dvije i svaku mazala filom, ukrasiti šlagom.Za dekoraciju Rafaello i slag krema.
Uživajte u svakom zalogaju!!!!!

About admin

Check Also

Čokoladna torta sa karamel prelivom

Čokoladna torta sa karamel prelivom : Ova raskošna torta savršen je spoj bogatih čokoladnih kora, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *