Breaking News
Home / Torte i kolaci / Nutma na drugačiji način

Nutma na drugačiji način

Nutma na drugačiji način ####

Sastojci *Za biskvit:*

– 4 jaja –

– 200 g šećera

200 ml ulja

– 200 ml mleka

– 300 g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 1 vanilin šećer

– Prstohvat soli

*Za sirup:*

– 500 ml vode

– 300 g meda

– 100 g šećera

– Sok od jednog limuna

*Za posipanje:*

– 100 g mlevenih oraha ili lešnika ####

Priprema

1. *Priprema biskvita:* – Zagrejte rernu na 180°C. – U velikoj posudi, mikserom umutite jaja i šećer dok smesa ne postane svetla i penasta. – Postepeno dodajte ulje i mleko, nastavljajući da mutite. – U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. – Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, mešajući dok ne dobijete glatko testo. – Sipajte testo u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.

2. *Priprema sirupa:* – Dok se biskvit peče, pripremite sirup. – U loncu zagrejte vodu, med i šećer, mešajući dok se šećer ne otopi. – Dodajte sok od limuna i pustite da smesa provri. – Smanjite vatru i kuvajte još 5 minuta, dok sirup ne postane gust.

3. *Natapanje biskvita:* – Pečeni biskvit izvadite iz rerne i ostavite ga da se malo prohladi. – Izbockajte površinu biskvita viljuškom ili čačkalicom kako bi sirup bolje upio. – Polako prelijte topli sirup preko biskvita, pazeći da ravnomerno natopite celu površinu. – Ostavite biskvit da se ohladi i upije sirup.

4. *Posipanje:* – Pre nego što servirate, pospite natopljeni biskvit mlevenim orasima ili lešnicima.

5. *Serviranje:* – Nutmu secite na kocke ili pravougaonike i servirajte uz šolju kafe ili čaja. Uživajte u ovom slatkom i sočnom desertu!

About admin

Check Also

Čokoladna torta sa karamel prelivom

Čokoladna torta sa karamel prelivom : Ova raskošna torta savršen je spoj bogatih čokoladnih kora, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *